Members on Board

Assalamualaikum n Hi semua...hihi



Gambar kat atas tu adalah vision board yg sy bt sendiri...dlm vision board tu, apa2 impian yg sy nak sy letak kat situ...sebagai pembakar semangat utk sy dapatkan apa yg sy nak...hehehe...

Impian sy yg pertama, sy nak bawa family sy pg menunaikan haji dan umrah...mesti best kan klu dpt pg dgn family sama2..hihi..sy nak pakai duit sy sendiri...impian yg kedua, sy nak buka Botanical Garden dan Butterfly Park sy sendiri....hahaha~~besar gilak impian tu...hehe...maklumlah, bakal botanist kan..InsyaAllah...sy suka sgt dgn taman...klu diberi pilihan nak hilangkan stress antara pg ke taman atau shopping, mesti ramai yg pilih shopping kan??? Tp sy tak...sy lebih pilih utk pg ke taman...kat situ la segala stress sy akan hilang...klu shopping bt habis duit jerr...klu pg taman, takda pun entrance fee...free jerr...sejujurnya, sy tak minat shopping...ntah kenapa..biasanya org pompuan ni kaki shopping..tp sy tak suka...klu jln2 shopping ngan family pun, suka window shopping...klu ibu dah suruh beli, bru la beli itu pun setelah dipaksa..hahaha~sbb sy akan ckp, “tak pyh la bli..masih ada lg...okey lg bah tu...” hahaha~~itulah sy...yg tak minat shopping...hehe..klu pg ke taman lebih tenang, takda org lain nak ggu..hehe...that’s why sy lebih pilih ke taman berbanding pg shopping. Itulah sbbnya sy nak ada taman sendiri...bley pg hari2..butterfly park pun klu dpt kan best...sbb sy suka butterfly..hehe..sy dah pasang angan2 nak bt majlis perkahwinan sy kat taman yg sy sendiri...tak pyh la tempah hotel mahal2...kan?? just imagine, kita kahwin kat taman yg ada byk butterfly yg warna warni..wahhhhhh~~alangkah bahagianya hidup sy....hehe..tp.......sapa Mr.Right tu yer??? Hahaha~~(p/s: kpd bakal Mr.Right sy...nnt klu kita kahwin, kita bt buat kat taman sy ea...tak pyh susah2 cari tempat nak bt majlis kahwin...hahaha~~best tau kahwin kat taman ni...hirup udara yg segar...tak la pening pihak lelaki nak cri tempat...majlis kahwin bertemakan alam sekitar...rasanya, belum penah lg sy nmpk org bt majlis kahwin kat taman yg indah...klu ada pun, bilangannya sikit je...ok my Mr.Right??ok? ok? ok? hehe..berangan lebih ni...)okey, that’s enough..hahaha...impian sy yg ke-empat, nak rumah banglo besar..warna brown!!! Hahahaha~~nak rumah element kayu...tak nak batu...sy suka warna coklat...klu blh semua barang pun nak coklat...hahaha~~bley buat rumah daripada chocolates???hahaha...mesti cair lepas tu kan...dah la skrg ni global warming...tak tahan la rumah tu...haish merepek jerr....okey..dan impian sy yg terakhir, sy nak bawa satu family sy travelling the whole world!!!klu bley nak pg semua tempat di dunia ni...klu pg sorg2, tak best, klu ada family bley luangkan masa b’sama2..hihi =) yg betul2 sy nak pg ialah Kew Garden dkt United Kingdom...tu salah satu ex-situ conservation yg terkenal tau...tau tak ex-situ tu apa?? Hihi...ex-situ maknanya, sbg contoh Kew Garden tu, tumbuh-tumbuhan unik yg ditanam kat situ semua dibawa drpd luar,mksdnya dr negara lain atau dr tempat lain...then ditanam dlm satu tempat...ianya adalah tempat pemeliharan...betul ke??betul la tu....hehe...klu nak tau lebih lanjut, tekan la gmbr kat bwh tu ea...aaaaaa~~sy nak sgt pg situ...mesti cantik kan???hmmm...dah la...merepek panjang sangat dah ni..kahkahkah...tp tak mustahil kan impian boleh bertukar menjadi kenyataan...



Kew Garden, UK
For more information please click the picture above =)

So, korg dah tgk kan impian2 sy...impian tinggi menggunung...hahaha...tp sebenarnya itu sbg pembakar semangat spy belajar rajin2 klu nak semua tu...sy cadangkan korg pun buatlah vision board mcm yg sy buat tu...pastu jadikan la gambar tu sbg wallpaper utk dekstop...sy yakin, majoriti student skrg ni ada laptop..maklumlah zaman SCREENAGER’S...haha, klu dlu TEENAGER’S, skrg SCREENAGER’S...sbb remaja skrg semua pun pki screen...laptop, handphone, iPad, mp3...kan? kan? kan? tu lah generasi screenager’s...hahaha~~jadi klu student ni tak sah kalau sehari tak buka laptop...so, bila buka laptop mesti nmpk vision board kita tiap hari..bila tiap2 hari nmpk, kita akan berfikir, mcm mana nak dptkan benda tu...best tau bt benda ni....sy suka sgt..walaupun yg sy buat tu tak la cantik sgt..hee..

that’s all from me..happy2 always =)


Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO
Hai readers!!!!

hmmmm...pejam celik, pejam celik...minggu kuliah da habis..bila kuliah dah habis maknanya exam fever menyerang!!! exam is just around the corner....cepat betul masa berlalu kan...tak sangka dah habis setahun pengajian dkt U ni...dulu bukan main lg ckp, cepatlah hbs...haha..study pun start lg nih!! haih~~asyik dgn assignment yg melambak tu...tp alhamdulillah~~siap jgk semuanya...hihihi...so from now on, kena fokus study plak ni...exam tgl 25 April ni...hahahaha~~




Dekat2 exam ni la bru student kelam kabut nak study...biasalah tu study last minit...majoriti student mcm tu...hahaha~~sy pun!!! hahahaha~~klu study last minit, jd la mcm gmbr kat atas tu...tenung je buku tu....masuk ke tak tu tak tau la...haha..kan? kan? kan? mcm tu la student zaman sekarang.....



Utk semua kawan2, tak kira di mana anda berada...wish all of you the best of luck!!! May your result out with flying colours~~hehe...gunakanlah masa study week tu sebaik-baiknya utk study, bukan pg shopping ker, apa ker...ye...jgn stress2 tau...bye!! =)
Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO




Assalamualaikum semua...

Post hari ni sbnrnya nak join contest tentang BBF...klu korg nak join, tekan la link kat banner tu ya...sy join bukan sbb nak hadiah, tp saje nak kongsi cerita pasal sahabat sejati sy...hihihi...klu menang tu rezeki la, klu tak bkn rezeki la tu...hehe..


My BFF's

Inilah dua org sahabat sejati saya...yg berbaju biru, Cik Oren atau nama sebenarnya Norhazleen Johansah...napa oren??? sbb dia suka warna oren la..hahaha...majoriti barang dia semua oren...yg ditengah2 tu, Cik Ipah, atau nama sebenarnya Sharifah Nur Hazimah Wan Mohamad...dan...yg disebelahnya tu saya!!! Siti Zalikha Mohd Ridzuan atau lebih mesra dipanggil Cik Ikha..hehe...inilah ceritera kami.....

17 Mei 2009...bermulanya kisah tiga org sahabat di Kolej Matrikulasi Labuan(KML)....sy dah kenal Oren dr form one lg...kmi berdua satu kelas dr form one smpi la form five...tp jodoh berpanjangan, kmi bertemu balik di KML tercinta...satu bilik lg tu...hehehe...mulanya mmg kami berdua saja yg menginap di bilik tu...then tgl 17 Mei, dtg la Ipah...mula2 jumpa terus rapat...mcm belangkas smpi tak bley dipisahkan...haha~~ada chemistry kot antara kami bertiga...sy ni susah nak rapat klu bru pertama kali berkenalan...tp Ipah ni lain ckit...ktorg mmg terus rapat...pg mana2 mesti bertiga...makan ke, jalan2 ke, mandi ke...oooppppsssss!!! hahaha~~bukan mandi sesame yerrr...angkat air sama2...hihi...maklumlah KML tu sentiasa takda air...so ktorg kena angkat air hari2...hahaha...

Tapi cik Ipah kejap je ngan ktorg...dlm dua bulan lebih je...sangat sekejap...huhu...dia dpt tawaran ke maktab perguruan kampus Keningau....nak jd cikgu maths la katakan..hehe...walaupun kejap, tp byk kenangan manis, pahit yg ktorg lalui...semua tu tinggal kenangan...lepas hbs matrik...masing2 ikut haluan sendiri...sy dpt tawaran ke Unversiti Malaysia Sarawak dlm bidang plant resource science and mangement...bakal botanist!!! InsyaAllah...dan cik Oren pulak dpt tawaran ke Universiti Malaysia Sabah dlm bidang pendidikan sains major kimia minor biologi...cikgu jgk...mereka berdua jd cikgu, sy je jd botanist...hehehe...walaupun ktorg berjauhan, tp masih lg dekat di hati...ktorg saling berhubung walaupun jauh...ada facebook, YM, Skype n...yg paling penting handphone kan ada.....takda alasan tak bley berhubung kan...klu ada apa2 masalah, sy tetap cri mereka berdua...sy lebih suka cerita dgn dorg dari cerita ngan kwn2 yg ada dekat ngan sy...sbb hanya mereka yg faham sy n begitu jgk la sebaliknya....hehehe....apa2 pun harap persahabatan yg kami bina ni kekal hingga ke akhir hayat, walaupun berjauhan...jika ada umur yg panjang, insyaAllah kami akan berjumpa lg seperti dulu...CIK IKHA SAYANG CIK IPAH & CIK OREN...I LOVE BOTH OF YOU SO MUCH!!!! BOTH OF YOU ARE IRREPLACEABLE...



hebatlah posing...haha


kanak2 riang at times squre...hahaha~~


orennn~~


duuh~~mkn n minum smbil berjalan..kih3..


yummy!!!


~emmmm...sedapnyer~




cincin sebagai tanda persahabatan...jgn ingat couple je ada cincin...ktorg pun ada jgk tau~~




video

ni video yg sy buat utk sahabat sy...hehehe

Andai suatu hari nanti kita dipisahkan...

Redhakanlah perpisahan ini...

Sesungguhnya tiada yang hilang antara kita...

Kerana persahabatan ini kekal abadi...

Andai jika kau sakit teman..

Tutuplah matamu dan

Tersenyumlah dengan kenangan yang pernah kita bina...

Andai kau sejuk sayang...

Pejamkanlah matamu...

Bayangkanlah dalam pelukanku...

Andai kau rindu sahabat...

Lenalah dikau...

Kita akan berjumpa dalam mimpi...

Maafkanku jika pernah menyakitimu....

Maafkanku jika pernah membuatmu sangsi...

Maafkanku jika pernah membuatmu bosan...

Maafkanku jika tak mampu untuk mendamaikan hatimu...

Aku ikhlas sayang kamu teman.......


**hmmm...itu je la kot yg sy bley kongsikan dgn anda semua....klu nak lg, mmg byk...tp mesti nnt korg bosan plak baca kan...hehe**

that's all~~thank you!!!


Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO
Assalamualaikum semua....

Just a short entry...hihihi...2 April yg lalu, sy dan kawan2 jalan2 pg ke bandar Kuching...ktorg pg beramai-ramai...semua pun kwn2 ex KML...hihi...dah ada org ajak pg jak la kan...hehe..ktorg pg DUN, Muzium Negeri Sarawak, Akuarium, waterfront Kuching, Boulevard(p mkn jerrr...hahaha) ...mmg seronok la...dr pg smpi malam....mcm2 ragam kawan2 ku semua...hahaha~~saya, pilah, c-keen, acim, wak,ikwan, del, ika, irwin, allysha n fida....we have a great time together...




Acim bt apa tu???? hahaha

Ikwan padah ngan sapa tek???hahaha


Model Of The Year



beraninyerrr~~hahahaha



peace ^_*V



Akuarium....


Area waterfront...DUN Sarawak...


tiga jejeka macho...(macho kerr???) irwin, acim n wak...



This is the most memorable memories that we have spend time together for this end of first year as a student in UNIMAS...lepas cuti semester ni nnt, bermula kehidupan yg baru sbg senior student...hihihi....that's all from me...smile always =)

Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through through it all

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You were always there for me
The tender wind that carried me
A light in the dark shining your love into my life
You've been my inspiration
Through the lies you were the truth
My world is a better place because of you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me


by: Celine Dion

Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO