Members on Board





Assalamualaikum semua...

Post hari ni sbnrnya nak join contest tentang BBF...klu korg nak join, tekan la link kat banner tu ya...sy join bukan sbb nak hadiah, tp saje nak kongsi cerita pasal sahabat sejati sy...hihihi...klu menang tu rezeki la, klu tak bkn rezeki la tu...hehe..


My BFF's

Inilah dua org sahabat sejati saya...yg berbaju biru, Cik Oren atau nama sebenarnya Norhazleen Johansah...napa oren??? sbb dia suka warna oren la..hahaha...majoriti barang dia semua oren...yg ditengah2 tu, Cik Ipah, atau nama sebenarnya Sharifah Nur Hazimah Wan Mohamad...dan...yg disebelahnya tu saya!!! Siti Zalikha Mohd Ridzuan atau lebih mesra dipanggil Cik Ikha..hehe...inilah ceritera kami.....

17 Mei 2009...bermulanya kisah tiga org sahabat di Kolej Matrikulasi Labuan(KML)....sy dah kenal Oren dr form one lg...kmi berdua satu kelas dr form one smpi la form five...tp jodoh berpanjangan, kmi bertemu balik di KML tercinta...satu bilik lg tu...hehehe...mulanya mmg kami berdua saja yg menginap di bilik tu...then tgl 17 Mei, dtg la Ipah...mula2 jumpa terus rapat...mcm belangkas smpi tak bley dipisahkan...haha~~ada chemistry kot antara kami bertiga...sy ni susah nak rapat klu bru pertama kali berkenalan...tp Ipah ni lain ckit...ktorg mmg terus rapat...pg mana2 mesti bertiga...makan ke, jalan2 ke, mandi ke...oooppppsssss!!! hahaha~~bukan mandi sesame yerrr...angkat air sama2...hihi...maklumlah KML tu sentiasa takda air...so ktorg kena angkat air hari2...hahaha...

Tapi cik Ipah kejap je ngan ktorg...dlm dua bulan lebih je...sangat sekejap...huhu...dia dpt tawaran ke maktab perguruan kampus Keningau....nak jd cikgu maths la katakan..hehe...walaupun kejap, tp byk kenangan manis, pahit yg ktorg lalui...semua tu tinggal kenangan...lepas hbs matrik...masing2 ikut haluan sendiri...sy dpt tawaran ke Unversiti Malaysia Sarawak dlm bidang plant resource science and mangement...bakal botanist!!! InsyaAllah...dan cik Oren pulak dpt tawaran ke Universiti Malaysia Sabah dlm bidang pendidikan sains major kimia minor biologi...cikgu jgk...mereka berdua jd cikgu, sy je jd botanist...hehehe...walaupun ktorg berjauhan, tp masih lg dekat di hati...ktorg saling berhubung walaupun jauh...ada facebook, YM, Skype n...yg paling penting handphone kan ada.....takda alasan tak bley berhubung kan...klu ada apa2 masalah, sy tetap cri mereka berdua...sy lebih suka cerita dgn dorg dari cerita ngan kwn2 yg ada dekat ngan sy...sbb hanya mereka yg faham sy n begitu jgk la sebaliknya....hehehe....apa2 pun harap persahabatan yg kami bina ni kekal hingga ke akhir hayat, walaupun berjauhan...jika ada umur yg panjang, insyaAllah kami akan berjumpa lg seperti dulu...CIK IKHA SAYANG CIK IPAH & CIK OREN...I LOVE BOTH OF YOU SO MUCH!!!! BOTH OF YOU ARE IRREPLACEABLE...



hebatlah posing...haha


kanak2 riang at times squre...hahaha~~


orennn~~


duuh~~mkn n minum smbil berjalan..kih3..


yummy!!!


~emmmm...sedapnyer~




cincin sebagai tanda persahabatan...jgn ingat couple je ada cincin...ktorg pun ada jgk tau~~




video

ni video yg sy buat utk sahabat sy...hehehe

Andai suatu hari nanti kita dipisahkan...

Redhakanlah perpisahan ini...

Sesungguhnya tiada yang hilang antara kita...

Kerana persahabatan ini kekal abadi...

Andai jika kau sakit teman..

Tutuplah matamu dan

Tersenyumlah dengan kenangan yang pernah kita bina...

Andai kau sejuk sayang...

Pejamkanlah matamu...

Bayangkanlah dalam pelukanku...

Andai kau rindu sahabat...

Lenalah dikau...

Kita akan berjumpa dalam mimpi...

Maafkanku jika pernah menyakitimu....

Maafkanku jika pernah membuatmu sangsi...

Maafkanku jika pernah membuatmu bosan...

Maafkanku jika tak mampu untuk mendamaikan hatimu...

Aku ikhlas sayang kamu teman.......


**hmmm...itu je la kot yg sy bley kongsikan dgn anda semua....klu nak lg, mmg byk...tp mesti nnt korg bosan plak baca kan...hehe**

that's all~~thank you!!!


Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

4 Ekor Rama-Rama Berbicara:

zhouleen said...

chumil blog kw zali~ ehe.byk butterflies. a'ways,tenkyu fren.let's cherish our frienship eternally.:)

Siti Zalikha Mohd Ridzuan said...

hehehe~~welcome dear...best friend forever...love u~~

Sharifah said...

Best2...hehehe... zhouleen? sape plak zhou ni? hahahaha..
len kali jumpa lg kat kl ye hehe

Siti Zalikha Mohd Ridzuan said...

laaa...zhouleen tak kenal ke??? norhazleen johansah la....hehehe...okie dokie...hehehehe