Members on Board

Assalamualaikum...

Lepas tgk satu rancangan kat TV pasal nostalgia Ramadhan, tetiba teringat balik dulu bila sy berpuasa..hehehe..time kecik2 dulu dlm umur 7 tahun cmtu start puasa..so mcm2 la ragam..kdg2 tak puasa penuh..puasa tp mkn curi2, pastu ckp dgn parents msh puasa lg..haha menipu lg tu..pastu abah pun bg ganjaran, klu dpt puasa penuh sehari dapat seringgit...so klu dpt puasa sebulan dpt la RM30..haha..sapa yg tak nak duit kan???klu budak kecik seringgit tu pun dah kira byk dah..dulu seringgit syiling masih ada..sy suka dgn duit syiling blh masuk tabung..so sy pun bersemangat la puasa..bersaing dgn adik2...sapa paling kumpul byk duit..


Ni duit syiling RM 1 dulu kan..skrg takda lg..

Tp time tu mmg la tak penuh pun puasa sebulan..ada pulak kisah lucu pasal adik sy..kami heran napa dia blh tahan puasa umur kecik2 camtu...time tu sy dah darjah 6 tak silap..nak tau knp dia tahan??sbb time dia mandi dia minum air!!!wakakakaka~~du’uh pecah tembelang..dia ingat minum air mentah tu tak batal...bley tahan jgk adikku ni...hahaha..adakah patut minum air time mandi..dia ckp sambil mandi minum air..tak la batal..haha..budak2..

Time sekolah menengah takda apa yg menarik sgt..sbb time agak matang sikit kan..sikit la..haha..time kat matrik labuan first time puasa jauh dr family..first rasa sedih jgk, tp lama2 ok..yalah ada kwn2 kan..buka puasa dgn kwn mmg seronok...pg beli makanan utk berbuka, then kongsi sama2..seronok sgt...and now, sy akan berpuasa dirumah utk sebulan after 2 years puasa kat tempat lain...hehe..I will take this opportunity utk buka puasa ngan family ^_^


Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

2 Ekor Rama-Rama Berbicara:

SimplySeoul said...

Sambil mandi, sambil buka puasa hehehe.

Siti Zalikha Mohd Ridzuan said...

hahaha~~itulah pasal..tak la haus kan..hehe