Members on Board

Assalamualaikum..

Hari ni dah hari yg ke 17 kita berpuasa..alhamdulillah..maknanya lebih kurg 2 mgu lg kita nak raya ye tak...haha..maknanya org dah sibuk bt persiapan raya...bandar pun dah sesak..keluar mesti sesak punya la jalan tu..penuh dgn kereta..bandar Tawau ni pun sibuk jgk tau..mcm bandar KK jgk..kdg2 ada yg tak sabar dijalan raya..ada yg berebut tempat letak kereta..seriously rebut tmpt letak kereta..haha..lawak2..yelah..tmpt parking terhad..dah penuh dgn kereta..dah la bln puasa kan..dlm keadaan berlapar, panas, sapa yg tak sabar..tp kita kena la sabar, semua org pun sama, puasa jgk...tak pasal2 pahala puasa hilang...klu tak sabar mcm2 bley berlaku..hmm..kita tak mau la nnt nasi jd bubur..ye tak..klu tak nak keadaan mcm tu, lain kali beli awal2 baju ke apa ke..so tak la perlu kelam kabut skrg..hari tu sy pegi Servay Hypermarket..perghhh!! punya laa...dibanjiri org ramai..parking pun susah nak cari..klu nak cari baju baru semua mesti pegi hypermarket tu..tak tau napa...kedai lain tak penuh plak...ktorg pn suka beli kat situ...rasanya mgkn sbb byk pilihan..mmg sy tak nafikan byk pilihan kat situ..semua cantik2..lg stu mgkn sbb kat situ byk jual baju branded..tu la sbb ramai yg datang..lagipun ada sale..sapa tak nak beli..biar baju tu mahal sanggup org beli...nak bayar pun mcm keretapi dah..mak aiii~~haha..panjang barisan..terpaksa la tunggu giliran..tau tak belanja sy utk raya thn ni brapa??hahaha..rasanya?? RM_ 59. 90 hahahahahaha~~isi la yg paling depan tu..kahkahkah :p

Ni la hypermarket tu..haha

Pasar besar pun penuh jgk..tp dah nak dua hari lg raya mmg susah nak p pasar tu..ramai sgt, parking pun dah full..so kdg2 terpaksa tgu kat kereta..yg lain pg beli barang..kdg2 sy ni jenis tak suka klu keadaan yg sesak mcm tu..apa lg time bln puasa ni..hmm..ada la pahala yg kurg tu nnt..hehehe..

Apa2 pun

ü Belanja la dgn berhemah

ü Jgn beli melebihi dr luar kemampuan kita

ü Kawal nafsu

ü Jangan rambang mata klu nampak SALE

ü Beli apa yg perlu

ü Apa yg paling penting kerjasama..ehh bukan.. BERHATI-HATI DI JALAN RAYA, INGATLAH ORANG YG TERSAYANG



Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

2 Ekor Rama-Rama Berbicara:

SimplySeoul said...

Kuih raya masih pending lagi ni hahaha...macam mana ni.

Tahun ni macam xda nafsu beli2 baju ka, kasuut ka....hehe. Mungkin sebab dah tua. haha.

Siti Zalikha Mohd Ridzuan said...

samalah..kami buat kuih tunjuk jak..hahahahaha...beli baju ni pun sbb family yg suruh beli..haha